Locatie: groep 1/2 B - Groepen - Kinderen

Nieuws uit groep 1/2 B

Het is alweer november en we zijn druk bezig met het thema herfst. We werken rondom het verhaal uit schatkist 'Ritseldans en notentaart'. Er zijn al veel paddestoelen en zelfs heksenkringen gekleid. Spinnenwebben geverfd, hele mooie eekhoorntjes gekleurd en paddenstoelen geplakt. Kortom, de klas is echt in herfstsfeer.

sam_1886.jpg

Natuurlijk praten en zingen we over echte dingen die bij de herfst horen, vallende blaadjes, kale bomen, spinnen, egels, de vogeltrek en mooie paddestoelen. We zoeken van alles bij de letters H en B. Verder is het weer tijd om lekker veel te gymmen, want ook het weer verandert.

sam_1906.jpg

Ook is groep 2 druk bezig met een herfstboekje voor moeilijke werkbladen. Dat kunnen ze al supergoed. De eekhoorn krijgt een wintervoorraadje van eikels, kastanjes en beukenootjes en de egels stekels op hun rug van knijpers. We rijmen met herfstwoordjes en kunnen al supergoed in het engels tellen. Sommige kinderen komen al tot 30! Natuurlijk spelen we ook iedere dag lekker in de bouwhoek, de zandtafel en in de speelwerkzolder. Want dat vinden we heerlijk en daar kunnen we ons prima uitleven.

sam_1882.jpg

Nog even en dan komt de Sint alweer in Nederland. Spannend welke pieten hij dit jaar mee brengt.. We hebben er nu al zin in!