Locatie: groep 1/2 C - Groepen - Kinderen

Groep 1/2 c

Pasen 2018

De kinderen uit groep 1/2c hebben een erg leuke paasviering gehad. Alle kinderen kwamen nog heerlijk in pyjama op school. De dag werd gestart met een sportieve ochtendgymnastiek. Daarna hebben we heerlijk genoten van een paasontbijt. Nadat we alles weer hadden opgeruimd. ( En jeetje wat kunnen de kinderen van de groep goed opruimen! ) Kwam de paashaas ons halen. Hij had zijn paaseieren laten vallen. Hij had de hulp nodig van groep 1/2c om de paaseieren weer terug te vinden. Er was één heel speciaal goud ei. En wie dit ei weer vond, kreeg een mooi cadeau van de paashaas. Alle kinderen hebben de paaseieren weer terug gevonden. Wessel vond het speciale gouden ei. De rest van de dag was een heerlijke speeldag voor de kinderen.

November 2017

In groep 1/2c hebben we het reuzegezellig! De kinderen werken hard aan opdrachtjes maar er is ook tijd voor heerlijk spelen! De juffen hebben de speel-werkzolder opnieuw ingericht met heel leuke spulletjes. We hebben nu echt bestek, echte kopjes en bordjes en zelfs echte plantjes!! Ook weten de kinderen nu precies hoe het opgeruimd moet worden want er hangen foto's waarop je precies kunt zien hoe het eruit hoort te zien.

p9260180.jpg

p8250153.jpg

De afgelopen tijd hebben we ook de fijne motoriek goed geoefend. We hebben daar leuke materialen voor. De kinderen moeten bouten op moeren draaien , pijperagers door de gaten van een vergiet doen, tolletjes draaien en nog veel meer.

p9220178.jpg

p9220173.jpg

p9220175.jpg

p9220179.jpg

De eerste twee weken van november werken we aan het thema "dierentuin". De kinderen hebben al veel dierentuindieren bekeken en besproken. Is een dier gevaarlijk? Noem je dit een roofdier? Hoe loopt het dier? Heeft het dier een vacht? Wat eet een dier? Ze hebben heel wat antwoorden gevonden.

pa310197.jpg

pa310196.jpg