Locatie: groep 4 - Groepen - Kinderen

groep 4

Welkom op de website van groep 4!

De eerste schoolweek
De eerste schoolweek zit er alweer op. We hebben al best wel veel gedaan. Natuurlijk hebben we eerst naar elkaars vakantieverhalen geluisterd en daarna de nieuwe spullen uitgedeeld. In groep 4 gaat het allemaal toch best wel weer anders dan in groep 3.

Toen gingen we schrijven en hebben we onze eerste hoofdletter geleerd. De letter 'N'. Dat ging al best goed. Je moest wel goed opletten waar je moest beginnen, maar na wat oefening ging dat prima. Ook hebben we al onze eerste spellingsles gehad en hebben we kennis gemaakt met 'Gerrit'. Gerrit is een grappig poppetje dat uitlegt wat je gaat leren.

maxresdefault.jpg

En op de eerste dag wordt er natuurlijk een verjaardagskalender geknutseld. Want we willen wel weten wanneer er feestjes gevierd moeten worden. Het is een vrolijke verjaardagskalender geworden en alle kinderen hebben zichzelf omgetoverd tot een emoji.

In groep 4 hebben we ook taallessen. De eerste les van taal is om kennis te maken met de methode en te kijken wat je allemaal gaat leren. Dit wordt gedaan door een spel te spelen. Heel gezellig.

img_20170824_131104.jpg

img_20170824_131100.jpg

Met rekenen hebben we eerst wat herhaald uit groep 3, maar nu zijn we echt aan de slag gegaan met de leerstof van groep 4. We moeten nu ook in een echt schrift werken. Dat is wel even wennen, want waar moet je alles opschrijven? Gelukkig doen we nog veel samen. We oefenen met de getallen tot 100. Die plakken we vast aan een kralenketting.

Verder hebben we al veel gelezen. We hebben een echte leesmeter, waarop we bij kunnen houden hoeveel we gelezen hebben. En we zijn al gestart met het tutor lezen samen met groep 7.

img_20170825_125816.jpg

img_20170825_125810.jpg

Natuurlijk willen we de klas ook nog een beetje gezellig maken. Dus we hebben een slang geknutseld en die mooi geverfd door met de achterkant van een grote spijker, stippen te zetten op het papier.

img_20170824_133931.jpg

img_20170824_133857.jpg

img_20170824_134340.jpg

Het was een erg leuke eerste week. We verheugen ons erop wat we nog meer gaan leren!

Fotoboeken Links

De eerste week in groep 4
De eerste week in groe..