Locatie: groep 4 - Groepen - Kinderen

groep 4

Trias muzieklessen

Vandaag was de laatste van de vier muzieklessen op school, verzorgd door Trias. Het thema was dieren en wilde westen. De kinderen hebben weer veel geleerd. Liedjes in het nederlands en engels, tweestemmig zingen, met muziekinstrumenten. En elke les hadden de kinderen een ander muziekinstrument. Dus zo hebben de kinderen alles kunnen leren spelen.
Maar ook van hard naar zacht en ritmes spelen. En als dat al niet moeilijk genoeg was, lukte het de kinderen ook om verschillende ritmes door elkaar te spelen.
De kinderen kropen ook nog in de huid van een cowboy of indiaan.
De laatste les mochten de papa's, mama's en opa's en oma's kijken bij de les. De kinderen lieten zien wat zij geleerd hadden.
Al met al zeer geslaagde muzieklessen.
In het fotoalbum staan de foto's van deze lessen.

p1080881.jpg

Week 1

De eerste week is alweer voorbij. En ondanks de warmte hebben we al echt veel geleerd. Natuurlijk het schrijven van de hoofdletters N en M. Dat ging al erg goed. Met rekenen zijn we bezig om getallen vast te maken aan de 100-kralenslang. Zo oefenen we waar de getallen moeten staan op de getallenlijn. Wat echt even wennen is in groep 4, is het schrijven in een rekenschrift met hokjes. Hoe moet je alles opschrijven? Wanneer moet je een regel overslaan? En tussen de sommen 3 hokjes overslaan.....ja het valt allemaal niet mee. Gelukkig hebben we ook nog creatieve dingen gedaan, zoals het knutselen van de verjaardagskalender en een olifant.

20160825_084924_1472664234334_resized.jpg

Met spelling oefenen we woorden met twee medeklinkers aan het begin van een woord of twee medeklinkers aan het eind van een woord, zoals klap en tent. We hebben de luisterweg geleerd - je schrijft het woord zoals je het hoort.
Met taal hebben we al geleerd wat een zelfstandig naamwoord en een lidwoord is.

Natuurlijk zijn we ook bezig om elkaar wat beter te leren kennen. We hebben het kwaliteitenspel gespeeld. Iedereen mocht 4 kaartjes met kwaliteiten uitknippen. Die werden dan door elkaar gehusseld en dan mochten de andere kinderen in je groepje 3 kwaliteiten aan jou geven. En we hebben al een dramales gehad. En dat was zeker geen drama, want de kinderen konden al echt goed een tableaux vivants uitbeelden. Ze gingen met z'n vieren uitbeelden waar ze waren (bijvoorbeeld op het strand, op de camping of in de trein) en de andere kinderen moesten dan raden waar ze waren.

20160825_143448_1472664299531_resized.jpg

Maar het leukste was natuurlijk de afsluiting van de week, het waterfeest! Wat hebben we genoten om iedereen lekker nat te spuiten en gooien. Kijk voor meer foto's in het fotoboek van groep 4.

img_20160826_wa0000_1472664629642.jpg

Fotoboeken Links