Locatie: groep 5 - Groepen - Kinderen

Sportochtend

Omdat de grote sportdag onverwachts niet door kon gaan, zijn wij met groep 5 naar de speeltuin in het Wilhelminapark geweest.
Het bleek zo'n succes te zijn, dat wij de hele ochtend daar hebben doorgebracht.
Terwijl een groep niet genoeg kon krijgen van het voetballen, vermaakte de rest zich met schommels, draaimolen, klimrekken en zelfs een kabelbaan.
Het was een zeer geslaagde ochtend en, volgens de kinderen, misschien een goed idee als...PBS-beloning!

dscn0429.jpg

dscn0431.jpg

dscn0426.jpg

Muziek in groep 5

Nu eens geen muziekles met een lied, begeleid door muziekinstrumenten, maar alleen een instrumentale muziekles.
De kinderen improviseerden namelijk hun eigen muziekstuk.
Met behulp van teksten, eerst hardop, daarna in het hoofd, werd een heel muziekstuk opgebouwd.
Zij waren zelf zéér verrast, wat daar voor moois uitkwam!
dscn0422.jpg

dscn0419.jpg
dscn0420.jpg

Mad Science

Hoe leuk het is om natuurkundige proefjes te doen met kinderen zagen wij tijdens de show "Mad Science."
Met veel enthousiasme volgden de kinderen een demonstratie, waarbij getoond werd wat er allemaal mogelijk is met lucht.
Materialen als föhn, bladblazer, plopper en rookmachine kwamen langs en als klap op de vuurpijl werd zelfs vuurspuwen gedemonstreerd!
Gezien de reacties verwachten wij veel aanmeldingen voor de workshop "Mad Science", die volgende maand van start gaat, dus.... niet te lang wachten met aanmelden!
20170110_092519.jpg
20170110 093119

20170110_093645.jpg

Schooltuin

Het is buiten nu echt herfst aan het worden en langzaam komt de winter weer dichterbij.
Om ervoor te zorgen dat wij in de lente weer een kleurige schooltuin zullen krijgen, hebben de kinderen van groep 5 weer de bloembollen in de grond gezet.
Wij hopen dat alle tulpenbollen, narcissen en andere bloembollen in de lente weer op zullen komen.
Leuk om naar uit te kijken.
De kinderen hebben in ieder geval hun groene vingers al getoond!

dscn0406.jpg

dscn0402.jpg

dscn0403.jpg

Afvalrace

Groep 5 en 6 hebben met veel plezier meegedaan aan de Afvalrace op het Bogaardplein.
Ondanks het warme weer en de lange wandeling ernaar toe en weer terug, lieten de kinderen zich van hun meest sportieve kant zien. Met enthousiasme renden ze zo hard mogelijk bij de estafettespelletjes en ook wisten ze bij de quiz veel vragen te beantwoorden over afval en afvalscheiding.
Het werd een gezellige ochtend, met dank ook aan de ouders, die ons geholpen hebben bij het begeleiden van de kinderen.
Ook leuk dat een aantal ouders kwam kijken, om de kinderen extra aan te moedigen.
Een geslaagde ochtend!

dscn0382.jpg

dscn0380.jpg

dscn0379.jpg

________________________________________________________________________________________________________________

Start groep 5:

Op maandag 22 augustus stapten 28 kinderen vol verwachting groep 5 binnen.
Altijd spannend, zo'n eerste schooldag en niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten!
Die leerkrachten bestaan dit jaar nu eens niet uit twee juffen, maar uit een juf en....een meester!
En tot ieders verrassing mochten wij maar liefst vijf nieuwe klasgenootjes begroeten, die al gauw meededen, alsof ze al jaren bij ons op school zaten.
In het begin wat onwennig, de vingers na zo'n lange vakantie nog wat verkrampt, mochten de kinderen hun verwachtingen voor groep 5 opschrijven. En wat schreven bijna alle kinderen op? Ze hopen dat iedereen aardig voor de ander zal zijn en dat ze veel zullen leren. Een betere start kun je je niet wensen!

dscn0367.jpg

dscn0368.jpg