Locatie: groep 8 - Groepen - Kinderen

groep 8

 

Groep 8 in de herfst.

Inmiddels is het warme mooie weer ingeruild voor herfstweer, we eten weer gewoon in de klas. Er is hard gewerkt in groep 8. De NIO toets is geweest. Deze toets wordt ook meegenomen in het definitieve advies voor het voortgezet onderwijs. In groep 7 vorig jaar, hebben de kinderen al een voorlopig schooladvies gekregen.

 Er was een sponsorloop waar hard werd gerend om geld op te halen …

De jaarlijkse Kinderboekenweek is weer geweest, die gezellig werd afgesloten met een parade. Groep 8 trad op met kinderliedjes, die ze met groot plezier voor het publiek hebben gezongen.

Drie kinderen: Jessica, Patrick en Rihem hadden een prijs bij de peacecontest, ze hadden een poster gemaakt over vrede. Hun poster hing in de bibliotheek.

peace_contest.jpg

De kinderen gaan op bezoek bij middelbare scholen. Met de hele klas gaan we op bezoek bij het Stanislas en Het Rijswijks Lyceum/ Vredenburgcollege binnen Rijswijk. In kleinere groepjes o.l.v. een ouder worden ook buiten de stadsgrenzen scholen bezocht zoals in Den Haag en Delft.

vmbo_havo_vwo.jpg

Groep 8 is gekoppeld aan groep 4 als er groepsdoorbrekend gewerkt wordt. De eerste keer was een groot succes. In groep 8 werden koekjes gebakken en in groep 4 gingen de kinderen aan de slag met het maken van een digitaal prentenboek. De volgende keer worden de rollen omgedraaid.

gr4_en_8_prentenboek.jpg gr_4_en_8_koekjes.jpg

De schilpsportdag met lijnbal en korfbal was een sportief evenement.

groepsbeloning_disco.jpgfilm.jpg

Al  twee keer heeft de groep  500 kaartjes bij elkaar gespaard en dan hebben ze recht op een groepsbeloning. Eerste keer was tijdens de lefdag toen werd er ’s middags een disco gehouden. De 2e keer was  vrijdag 3 november toen was de keuze gevallen op film kijken met de daar bij behorende snacks …

 

 

Start van het laatste schooljaar op de WBS.

20160825_091541.jpg

Spontaan creatief met post-it!

Het doel dit jaar is: een gezellig en leerzaam jaar ervan te maken. Al twee weken in groep 8 , hebben de kinderen al veel gedaan. Voor het 2e jaar werken ze op tablets en vinden het heel fijn het inspannende werk af te wisselen met een spelletje of Just Dance tussendoor. Het is wennen om in het lichtste en drukste lokaal van de school te zitten, waardoor de kinderen nu nog wel snel afgeleid zijn door de spelende kleuters en iedereen die de school binnenkomt. Fijn is dat voor het lokaal veel plaats is zodat ze makkelijk buiten kunnen zitten om te eten, met dat mooie weer was dat erg gezellig in de kleine pauze!

20160902_144234.jpg

20160902_144232.jpg

Just dance om even te ontspannen tussen de lessen door!

20160825_111323.jpg

Buiten eten met mooi weer!

20160825_111308.jpg