Locatie: kinderboekenweek 2011 - Groepen algemeen - Kinderen

kinderboekenweek 2011

Na het geweldige dansfestival was de traditionele uitreiking van de gouden griffel en penseel. Er zaten veel mooie inzendingen bij!
dsc01192
Na deze spannende uitreiking werd de kinderboekenweek afgesloten met de kinderboekenmarkt. Veel kinderen konden hun ´oude´ boekjes verkopen voor 50 cent en met hun verdiende geld weer nieuwe boeken kopen.
Leuk om te zien dat tegen het eind van deze boekenmarkt er overal lezende kinderen in de school zaten!
dsc01195

dsc01199

logo kinderboekenweek k

5 oktober 2011 Opening kinderboekenweek
Vandaag is de kinderboekenweek officieel geopend. Alle kinderen kwamen bijeen in de aula. Er was namelijk een groot probleem. Juf Siska was heel erg verliefd op meester Aike. Maar die zag haar niet staan. Hij was alleen maar geïnteresseerd in zijn stripboekjes. Daarom riep juf Siska de hulp in van een superheld. Als eerste was daar Zorro. Hij gaf als tip om heel hard te gaan rennen, zodat ze altijd op tijd zou zijn. Maar nee hoor, dat hielp niet echt.
Daarna kwam de volgende held en dit was de 'held op sokken'. Die gaf als tip om meester Aike te versieren met een boa. Maar meester Aike was bang voor de boa. hij dacht dat het een dood beest was. Toen kwam de oma van juf Siska. En de oma van juf Siska gaf als tip om meester Aike een lekker cakeje te geven. De liefde van de man gaat tenslotte nog altijd door de maag! En jahoor het hielp! Meester Aike voelde de vlinders in zijn buik. Zo zie je maar weer, dat iedereen een held kan zijn. Kijk voor meer foto's in het fotoboek.

dsc01085

KINDERBOEKENWEEK 2011
5 oktober is het weer zover...de kinderboekenweek! Het thema is dit jaar ‘Superhelden’ en we hebben al diverse leuke activiteiten bedacht:

5 oktober: opening kinderboekenweek
Net als ieder jaar zal de kinderboekenweek, in de ochtend, officieel geopend worden in de aula. Hierbij zijn alle kinderen, dus ook de leerlingen van de Leonardo-afdeling, van harte welkom. De kinderen van groep 8 hebben deze ochtend geen gym. Alle kinderen mogen verkleed komen als ‘superheld´.

14 oktober: kinderboekenmarkt
Omdat de kinderboekenmarkt al jaren een groot succes is, kunnen de kinderen ook dit jaar weer boeken verkopen/kopen aan elkaar. We hebben afgesproken voor alle boeken €0,50 cent te vragen. Zo ontstaan er ook geen problemen met geld wisselen/teruggeven. Uiteraard mogen de kinderen het verdiende geld na afloop gewoon mee naar huis nemen.
De kinderen kunnen zelf een kleedje, bakje (met wat muntjes van 50 cent als uw kind boeken wil kopen) en boeken meenemen. Met elkaar kunnen ze dan boeken verkopen. De kinderen van de bovenbouw helpen de kinderen van de onderbouw! Let alleen wel op als je elkaar helpt dat het geld ook gaat naar degene van wie de boeken zijn!
Op deze manier komt uw kind voor weinig geld weer aan wat nieuwe boekjes!
Let op: deze activiteit is onder schooltijd en dus uitsluitend voor de kinderen!
De boekenmarkt zal op de WBS zijn, ook voor de kinderen van de Leonardo-afdeling!

Wedstrijd: win de gouden griffel / gouden penseel!
Het is inmiddels een traditie op de WBS: het winnen van de gouden griffel of het gouden penseel!
De kinderen van groep 1/2a, 1/2b, 3 en 4 kunnen het gouden penseel winnen door het  knutselen of tekenen van hun held. Dus laat op een originele, creatieve manier zien wie jouw held is en win zo  het gouden penseel!
De kinderen van groep 5, 6, 7, 8, L1, L2 en L3 maken kans op de gouden griffel...De opdracht is ‘Ode aan je held!’. Dit kan van alles zijn, een gedicht, verhaal, strip, tekening… Tot en met  woensdagochtend 12 oktober kun je jouw werk inleveren, de dozen zullen op de locatie WBS staan in de aula en op de Leonardo-afdeling in het halletje. Zorg er echt voor dat je werk op tijd binnen is, ieder jaar weer komen er kinderen met inzendingen als wij de winnaars al hebben bepaald en dat is natuurlijk zonde van je werk!
De winnaars zullen bekend gemaakt worden voor de boekenmarkt, dus vrijdagmiddag 14 oktober.

Donderdag 13 oktober: dansvoorstelling!
Let op; de parade die gepland stond op vrijdag 14 oktober zal NIET doorgaan. In plaats hiervan hebben we een dansvoorstelling, op donderdag 13 oktober.
Donderdag zal de gehele dag in het teken van de kinderboekenweek staan. Alle kinderen zullen die dag een dans instuderen over een "superheld". Hiervoor komen professionals op school die alle groepen dansles zullen geven. De instelling die ons gaat lesgeven heet "Something extra". Daarnaast zullen er creatieve opdrachten uitgevoerd worden. Natuurlijk wordt deze dag afgesloten met een spectaculaire voorstelling waarbij iedereen welkom is om te komen kijken. De voorstelling zal gehouden worden in de gymzaal van de Shalomschool.
De voorstelling zal om 14.15 uur starten en is om 15.00 uur afgelopen. We werken dus een kwartiertje langer door. De Leonardokinderen zullen donderdag 13 oktober de gehele dag op de WBS aanwezig zijn. Zij moeten hier dus ook 's ochtends gebracht worden.

Alle kinderen (zowel WBS als Leonardo) zullen die middag van de Shalomschool opgehaald moeten worden.

Het zal een super dag gaan worden !

Fotoboeken Links