Groep 3

Welkom bij groep 3!

Leuk dat u een kijkje komt nemen op onze pagina.

Gedurende het schooljaar zal ik u, op deze pagina, op de hoogte houden van de verschillende activiteiten en lessen die wij in de klas en met de groep doen.

Ook kunt u in de agenda activiteiten zien die betrekking hebben op groep 3.

Veel plezier met het bekijken ervan.

 

BERICHTEN

30 sep 2022 - Rekenen
Preview foto Rekenen.

Tijdens de rekenlessen zijn we hard aan het oefenen geweest met de getallenlijn. We moeten tot 20 kunnen tellen en ook weer terug. Dus de buurgetallen opnoemen.

Leuk om te zien dat de kinderen na de les direct het aangeleerde toepassen met het maken van een hinkelbaan! 


13 sep 2022 - Afspraken in groep 3
Preview foto Wij zitten in de groep met 26 kinderen. En ieder kindje is verschillend. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook met eigen lesdoelen, eigen afspraken of plekjes in de klas. En we hebben afgesproken dat we ten allen tijden rekening met elkaar houden. En hiervoor hebben we wel afspraken nodig. Naast onze vaste afspraken van PBS, die we schoolbreed gebruiken, hebben we ook afspraken in groep 3 gemaakt. En hier proberen we ons zo goed mogelijk aan te houden! 

 

Fotoalbum:

IMG_5528.jpg IMG_5529-(1).jpg

13 sep 2022 - Wij leren in groep 3!
Preview foto Groep 3

In groep 3 zijn we vol enthousiame gestart met het leesproces. En na 3 weken onderwijs kunnen wij zelfs al rijtjes met woordjes lezen en zinnen bij een plaatje!

Super knap van ons.

Om de kinderen op verschillende manieren te laten lezen doen we dat ook bewegend ;-)

Iedere keer dat de kinderen een woordje hebben gelezen mogen ze een stap zetten. Zo lazen de kinderen keurig de woordjes terwijl ze het plein rondliepen. Er was een hoge betrokkeneheid bij deze oefening. En dit werkt natuurlijk enorm motiverend.

 

Bij de rekenles denk je automatisch aan rekensommen en cijfers. Maar rekenen is een veel breder begrip met veel verschillende opdrachten en lesdoelen. Vandaag hebben wij geoefend met de zogenaamde tangrampuzzel. 

De kinderen hebben verschillende voorbeelden nagelegd met hun eigen tangram puzzelstukjes. Het was best lastig, maar het ging super!

Aan het einde van de les hebben de kinderen een vorm van een puzzel gekozen die zij mochten vastplakken en mee naar huis nemen. Rekenen is afwisselend en leuk was de conclusie ;-) 

Fotoalbum:

IMG_5514.jpg IMG_5523.jpg IMG_5493.jpg IMG_5494.jpg IMG_5495.jpg