Groep 6

Welkom op de pagina van groep 6!

 

Mocht u benieuwd zijn naar de berichten en foto's van groep 6, houd dan vooral onze pagina in de gaten. Ook kunt u de doelen en handige sites vinden bij de vakken onder het kopje 'pagina's'. 

 

Veel kijk- en leesplezier!! 

 

BERICHTEN

21 feb 2020 - Beloning; Gekke kledingdag
Preview foto Vandaag hadden wij onze beloning. Wij hadden samen gekozen voor een gekke kledingdag. Zo kwamen sommigen met de broek binnenstebuiten, 2 verschillende sokken, hemd over het shirt en zelfs een boxer boven een broek.

Sommige kwamen in hun allermooiste carnavalsoutfit, aangezien we nu ook het carnavalsweekend ingaan. Super leuk hoe iedereen eruit zag. 

In het fotoalbum zijn wat foto's te vinden van deze dag. 


29 nov 2019 - Speculaaspoppen versieren
Speculaaspop versieren
We hebben vandaag heerlijk en gezellig speculaaspoppen versierd. Groep 4 en groep 6 zaten door elkaar, dat maakte het extra gezellig. Alle poppen zijn versierd met glazuur, mini-marshmallows, m&m's, vruchtenhagel, snoepsliertjes en gepofte rijst. Aan het einde hebben we de poppen natuurlijk lekker opgegeten! Er zaten hele mooie creaties bij! 

De foto's staan in het fotoalbum.


14 nov 2019 - Complimentenmuur
Complimenten.. één van de belangrijkste dingen in het leven. Een compliment zorgt voor de mooiste momenten op een dag en kan iemand ook echt gelukkig(er) maken. 

 

Ook in de klas zien we geregeld complimenten terugkomen. Vooral gegeven door de juf, maar soms ook door kinderen zelf. 

Maar hoe leuk kan het zijn om nog beter stil te staan bij de complimenten die gegeven en gekregen worden. 

 

Sinds deze week maken wij gebruik van een complimentenmuur. De kinderen mogen op een hartje een compliment schrijven voor iemand en deze aan diegene geven. De hartjes worden vervolgens opgehangen op de complimentenmuur. Iedere dag bespreken we welke complimenten er gegeven zijn. 

Het is mooi om te zien welke verschillende complimenten er gegeven worden aan elkaar. Daarnaast is het ook mooi om te zien dat de goede dingen die gezien zijn, ook door anderen worden overgenomen. 

 

 

 


16 okt 2019 - Escaperoom
Preview foto In het thema van de Kinderboekenweek moesten groep 5 en 6 zien te ontsnappen. Elk tweetal kreeg 100euro en samen moesten zij verschillende puzzels maken om zo de escaperoom op te lossen. Het was voor velen even wennen. Er moest op een andere manier gedacht worden. Ondanks dat we nog niet ontsnapt waren was een hele leuke en leerzame les.

Foto's staan in het fotoalbum van groep 5.


22 sep 2019 - Coöperatief bezig zijn tijdens een taalles!
In het eerste thema van taal zijn wij veel bezig met het benoemen van woordsoorten. Wat is nu een werkwoord, een lidwoord, een bijvoeglijk naamwoord, een voorzetsel en een zelfstandig naamwoord. Met deze woordsoorten kan je een hoop verschillende soorten zinnen maken.

 

Deze week zijn we een stapje verder gegaan en leerden we wat een persoonsvorm is. Een persoonsvorm is een werkwoord. Dit vonden we in het begin nog lastig. In het woordje persoonsvorm staat toch het woordje persoon?? 

Na het een paar keer met z'n alle geroepen te hebben dat een persoonsvorm een werkwoord is, hadden we dat al snel in ons hoofd zitten. 

Daarnaast leerden we ook hoe we onszelf kunnen controleren of het de persoonsvorm is door de vraagproef te gebruiken. 

Door de persoonsvorm vooraan in een zin te zetten, maak je van de zin een vraagzin. 

 

'Ik wandel door het bos.'

'Wandel ik door het bos?' 

 

Wandel is in dit geval de persoonsvorm. 

 

Om onszelf te controleren, deden we een een coöperatieve werkvorm. Iedereen schreef een zin op zijn krijtbordje. Met deze zin liepen we door de klas en als de juf in haar handen klapte, moesten we een tweetal maken. 

Kind A vertelde wat de persoonsvorm was uit de zin van kind B, en andersom..

Hieronder een kleine impressie hoe de kinderen bezig waren. 

 

 


06 sep 2019 - Een 'GELUK'kige eerste schoolweek!!
Preview foto De eerste week in groep 6 zit erop. En wat was het spannend.. Een nieuwe groep, nieuwe materialen, andere regels en natuurlijk de tablets!!! 

 

Deze week hebben we veel aandacht besteed aan wat ons nou echt gelukkig maakt. De kinderen mochten iets mee naar school nemen waar zij thuis gelukkig van werden. De kinderen mochten hier iets over vertellen en de anderen mochten vragen stellen. Gelijk ook een goed moment voor de juf om de kinderen beter te leren kennen :) 

 

Nu we de gelukkige verhalen van thuis hadden gehoord, gingen we verder met het gelukkig zijn op school. Dat vinden we namelijk ook belangrijk. Aan de hand van 6 vragen mochten de kinderen opschrijven wat zij er van vinden en hoe ze het graag zien om er een gelukkig schooljaar van te maken. De vragen waren:

- Hoe is de leerkracht? 

- Hoe ziet de ideale leerkracht eruit? 

- Hoe is de klas? 

- Hoe ziet de ideale klas eruit

- Hoe ben je zelf op school? 

- Hoe zou je graag op school willen zijn? 

 

We zullen nog vaak terugkijken naar deze vragen en ons nog vaak de vraag stellen of we nog steeds gelukkig zijn met elkaar. De eerste week was in ieder geval een groot succes met allemaal lachende gezichten. 

 

In het fotoalbum kan je een aantal foto's vinden van de eerste week.