Groep 7

Welkom bij groep 7

 

Op deze pagina ziet u wat wij zoal doen in de klas!

 

 

BERICHTEN

07 okt 2022 - Groep 7 is hard aan het werk!
Preview foto Yes, het is zover; de kinderboekenweek is begonnen! Het thema is Giga Groen en we zijn er super druk mee. Maandag komt schrijfster Marlies Slegers in de klas, we zijn bezig om een verhaal te schrijven met behulp van de tips van de schoolschrijver. Ook zijn we druk in de weer met denksleutels. Met de 'wat- als sleutel' discussieerden we wat er zou gebeuren al bomen konden praten of als er geen water meer zou zijn. Met de constructie sleutel maakten we in groepjes een boomhut van karton en natuurlijke materialen. We leerden een schets maken, taken verdelen, manieren verzinnen om materialen te bevestigen en samenwerken. Het resultaat is super gaaf geworden! 

 

Tijdens de rekenlessen begonnen we met het rekenen met behulp van de rekenmachine. Dat leek heel makkelijk, maar ging toch niet foutloos. Concentratie, nauwkeurigheid en schatten zijn een vereiste! De grote getallen leerden we schrijven in een positieschema en dat oefenden we vandaag met een getaldictee, buiten dmv bewegend leren

 

Met begrijpend lezen zochten we sleutelvragen op in een tekst. In tweetallen schreven de kinderen op geeltjes de antwoorden per vraag. In de tekst moesten de kinderen markeren waar ze het antwoord gevonden hadden. Alle antwoorden verzamelden we op grote vellen. Daarna kreeg ieder groepje de opdracht om de antwoorden te vergelijken. 

 

Zo proberen we samen om een dag hard werken toch leuk én leerzaam te maken! 

 

Kijk voor meer foto's in het foto album!